Hari ini pihak KWSP Malaysia telah melancarkan satu webpage baru khas untuk warga pencarum KWSP untuk memudahkan pendaftaran dan semakan i-Lestari sebanyak maksimum RM500 selama 12 bulan berturut-turut.

Oleh kerana tidak mahu menyumbang kluster baru Covid 19, banyak cawangan telah ditutup dan juga lambakan permohonan dari pencarum sendiri maka inilah adalah inisiatif yang terbaik pernah KWSP Malaysia lakukan.

Permohonan hanya sekali sahaja bagi pengeluaran tempoh 12 bulan dan hanya mengunakan akaun 2 sahaja, akaun 2 juga hendaklah mempunyai lebihan sekurang-kurangnya RM6000. Jika kurang dari jumlah tersebut di minta pencarum sendiri menhadkan pengeluaran minimum.

Di bawah cara-cara pendaftaran dan semakan:

  • Jika ingin mendaftar klik Permohonan Baru dan isi ruang kosong yg tersedia:
Pilih Permohonan Baharu
Pilih Amoun Sebanyak RM500 maksimum, Jika Akaun 2 Kurang Dari RM6000 Sili Pilih Nilai Minimum
Permohonan Berjaya Diterima
  • Jika ingin menyemak klik Semakan Permohonan dan isi maklumat anda:
Semakan Permohonan
Permohonan Lulus Atau Permohonan Diterima

Semoga permohonan anda berjaya.

*Setelah setiap hari membuat semakan hanya hari yang ke 4 permohonan saya diluluskan mungkin sama dengan semua permohon yang lain. Bersyukur rasanya dapat RM500 walaupun duit sendiri dan banyak tu boleh dibuat dalam masa sebulan.

Pembayaran akan dibuat dari 4hb Mei 2020 dan selama 12 bulan, saya harap anda kalau ada pendapatan yang lain simpanlah dulu duit itu untuk waktu kecemasan.

Jangan lupa #stayathome, #wecandoit, #zerocovid19

(19)