Akaun WhatsApp boleh Memautkan Sehingga Empat Peranti Masih Dalam Percubaan

by | Jul 30, 2020 | Aplikasi | 0 comments

WhatsApp nampaknya menguji kemampuan untuk menggunakan akaun pengguna yang sama pada beberapa peranti.

Menurut WABetaInfo, versi terbaru beta beta untuk Android menyertakan petunjuk bahawa WhatsApp sedang menguji kemungkinan hingga empat perangkat, termasuk komputer Mac tambahan.

Petunjuk itu menambah bahawa WhatsApp juga akhirnya dapat membiarkan pengguna mengirim kod pengesahan untuk masuk ke akaun mereka di telefon tambahan, walaupun tidak jelas bagaimana ini berfungsi dari perspektif keselamatan.

Seperti yang ada sekarang, WhatsApp memerlukan nombor telefon untuk dipautkan ke iPhone, dan walaupun menggunakan peranti itu untuk menghubungkan ke satu aplikasi desktop atau web, anda tidak boleh menggunakan akaun yang sama pada telefon lain tanpa memindahkan nombor tersebut – jadi jika anda kehilangan nombor anda, anda akan kehilangan akaun WhatsApp anda.

Itu akan segera berubah, berdasarkan tangkapan layar yang dikongsi oleh WABetaInfo, yang menunjukkan bahawa antara muka Peranti Tertaut yang sedang diuji serupa dengan cara pengguna saat ini menghubungkan akun mereka ke WhatsApp untuk Web.

Pada masa ini, fitur ini tersembunyi dalam versi beta, sehingga tidak ada yang dapat menggunakannya. Sama ada atau tidak akan terungkap dalam beta masa depan atau akhirnya membuatnya ke siaran umum di iPhone adalah satu lagi masalah, dan boleh jadi WhatsApp memutuskan setelah menguji bahawa ia tidak dapat dilaksanakan.

Oleh itu, pembangun WhatsApp telah berusaha keras untuk mendapatkan ciri baru di bawah tudung baru-baru ini. Awal bulan ini, WhatsApp mula melancarkan sejumlah fitur baru di varian mudah alih, web, dan desktopnya, termasuk pilihan pengimbasan kod QR untuk kenalan dan tema mod Gelap baru yang meluas ke komputer.

Namun, masih belum ada kata di aplikasi iPad.

Kredit: Macrumors

(7)

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *