0

The Exchange 106 (TRX Signature Tower)

Sejak naik MRT balik ke rumah ni memang akan lalu kat TRX stesen tp tak pernah turun pun, pemandangan dari Taman Pertama memang akan nampak sedikit je tapi kalau lepak kat area Berjaya Times Square memang nampak lebih jelas menara TRX ini atau nama officialnya adalah The Exchange 106.

TRX (Tun Razak Exchange) jelah senang nak sebut memfokuskan kawasan untuk pembangunan atau pusat pentadbiran kewangan di mana ia mempunyai 6 tingkat untuk kemudahan kedai (retail) dan 97 tingkat selebihnya untuk dijadikan ruang pejabat all in 1 macam menara Twin Tower (KLCC)

Tempat letak kereta sebanyak 2,116 dan ketinggian mencapai 492.3m atau dalam 1287 kaki dan pada asalnya cadangan hanya 380m pada masa itu akan di akses oleh MRT Sungai Buloh-Kajang dan akan datang boleh interchange dengan MRT 2 Putrajaya-Sungai Buloh jika siap tahun 2020.

So sini akan menjadi Golden Triangle no 2 lah dan peluang pekerjaan akan meningkat dengan kawasan yang high profile seperti di KLCC.

TRX Render_0

TRX Render_1

TRX Construction

TRX Station (174)

infoareel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *